Ние сме Цветелина и Стефан Фъртункови, брат и сестра.

Като студенти в чужбина, любители на книгите, и липсата на достъп до българска литература ни мотивира да създадем „Българска книга зад граница“ с ясната мисия да помогнем и предоставим на всички българи зад граница възможност за лесен и бюджетен достъп до книги на роден език.

През декеври 2021 година спечелихме с проекта „Българска книга зад граница“ отличие на списание Forbes България – 30 под 30 в категория бизнес. 

„30 под 30“ е може би най-вдъхновяващият и оптимистичен проект на Forbes. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро.

Повече за отличието можете да прочетете ТУК или ТУК и да видите ТУК.

Цветелина и Стефан Фъртункови
СЕО и Търговки директор

 

 

 

„Българска книга зад граница“ е първата онлайн книжарница предназначена специално за българи в чужбина, независимо от точката на света, в която се намират.

Ние вярваме, че развитието на всеки човек е пряко свързано с четенето на книги. Затова създаването на този проект има за цел да предостави на малките и големи любители на българската литература възможност за лесен и бюджетен достъп до книги на роден език.

Съхраняването на българския език, история, традиции, детайли от бита на българина, неговият специфичен хумор и различно мислене, сред българите зад граница, е нашата мотивация за създаването и надграждането на този проект.

Доказателството за успеха ни са доволните ни клиенти.

Бърза доставка. Голямо разнообразие на книги. Няколко пъти съм поръчвала и винаги са били бързи, и коректни! Препоръчвам с две ръце!

Maria Dzhivgova / 11.02.2022г.
Благодаря за бързото и коректно обслужване! Добро отношение и постоянна информация за пратката! В мое лице имате един редовен клиент!
Елисавета Трифонова / 13.11.

Горещо препоръчвам ! Поръчката дойде супер бързо до Шотландия ! Благодаря 💜

Kristiana Nikolova / 11.06.2021г.

Първата онлайн книжарница, създадена специално за всички българи зад граница, предлага книги от всякакъв жанр и се стреми да направи своите клиенти щастливи и доволни, превръщайки ежедневието им в празник за съзнанието.

„Българска книга зад граница“ внася в дома и сърцето на българина, далеч от родината, топлина от възможността да изпита удоволствието от четенето на литература на роден език и то на максимално достъпна цена.

Ние смe почитатели на неограничените възможностти. Затова и основната ни мисия е да доставяме български книги в целия свят, като предоставяме и възможността за индивидуални поръчки на книги, учебници, речници, помагала, пътеводители, разговорници и продукти, които не са налични на сайта ни.

В историята на фирмата ни се причисляват редица успешни колаборации и проекти с издателства, сдружения, български писатели, училища и библиотеки в Германия, както и участия в събития организирани от българската емигрантска общност зад граница.

Докато талантливи писатели пишат произведения на изкуството, нашите клиенти пишат историята ни, а ние продължаваме да се стараем тя да е максимално красива.

Благодарим Ви, че сте част от тази история!

Здравейте!
Искам да изкажа голямата си благодарност към Екипа на Българска книга зад граница.За отговорността бързата доставка на поръчката ми.
Да,аз съм и ще бъда ваш клиент.
Пожелавам ви ползотворна работа и бъдете все така добри и точни!
Сърдечни поздрави!
Mariya Nenova / 14.04.2022г.

Благодаря на екипа ви от сърце! Благодаря за бързата доставка! Благодаря за внимателното транспортиране и опаковка на доставените книги! Горещо препоръчвам на всички,които желаят хубава литература по всички краища на Европа и света!

Dora Usheva / 23.04.2021г.
Чувствам се длъжна да изкажа огромните си благодарности и комплименти за професионализма и страхотното, лично отношение на екипа Ви! Страхотен сайт, лесно поръчване, невероятни условия, голям избор, освен това уважаване на извънредно мое желание, за което се сетих в последния момент! Зарадвахте ме изключително в тези особени времена! Ах да, имам и мартеничка вътре.
Desislava Manova / 05.02.2021г.

Контакти

БГ КНИГИТЕ ЕООД
София, България
Берлин, Германия
E-mail: [email protected]
Tel: +359 885576655