fbpx

Топ 10 заглавия | Категория възпитание и родителство

Ето кои са най-четените и продавани заглавия от категория Възпитание и родителство на българи зад граница през последните шест месеца.

  1. 150 упражнения по метода „Монтесори“ у дома – Силви Деклеб, Ноеми Деклеб

За всички родители, които искат да възпитат увереност и независимост у своите деца и да помогнат за развитието на техния интелект и тяхното естетическо чувство още от най-ранна възраст, тази книга предлага 150 лесни упражнения, разработени на базата на педагогическите методи на Мария Монтесори.

________________________________

  1. По-здрави бебета – Магдалена Пашова

Всяко бебе се нуждае от майчина любов и подходяща храна, за да расте здраво и щастливо. И ако любовта идва като безусловен рефлекс, то храненето често пъти е свързано с много въпроси.

________________________________

  1. Умно бебе – Ива Александрова

„Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие“ е книга за настоящи и бъдещи родители, която обхваща времето от бременността до края на третата година от живота на детето. В нея се развенчават някои от най-популярните митове за развитието на децата в периода на бременността.

________________________________

  1. Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели – Филипа Пери

Всеки родител иска детето му да е щастливо. Обещава си да избегне грешките на своите родители. Докато един ден с ужас установи, че не е толкова перфектен, колкото се е надявал. Защо се получава така?

________________________________

  1. Мързеливата майка или как да ускорим развитието на детето си – Анна Бикова

В тази втора книга от поредицата за „мързеливата майка“ Анна Бикова (р. 1977 г., психолог, педагог, известен блогър и автор на бестселъра „Самостоятелното дете, или как да стана „мързелива майка“) дава много полезни идеи на родителите, които с подръчни средства могат да ускорят всестранното развитие на децата си дори без скъпи играчки и специализирани занимания. Нужни са само желание и въображение.

________________________________

  1. Книга за бебето: Всичко, което трябва да знаете за вашето бебе от раждането до 2- годишна възраст – Д-р Уилям Сиърс, м.с. Марта Сиърс

Д-р Уилям Сиърс е най-авторитетният съвременен американски педиатър. “Книга за бебето” (The Baby Book – Revised аnd Updated Edition), известна като “новата библия за родителите след д-р Спок”, е писана в съавторство със съпругата му Марта и синовете им Робърт и Джеймс. Използвайки огромния си професионален и личен опит, семейство Сиърс представя подробна и изчерпателна информация за първите две години от живота на бебето и за грижите, необходими за неговото развитие през този период.

________________________________

  1. Агресията в семейството. Пътища за преодоляване – Огнян Димов

Замисляли ли сте ce колко често упражнявате агресия върху другите, без да си давате сметка за това?
Агресията между интимни партньори, родители, деца, но и агресията към нас самите е проблем, който не търпи отлагане. Особено днес. Той се е вкоренил дълбоко в навиците, възпитанието и културата ни, оформил се е като стандарт, дори като социална норма, а всъщност е бурен, който спешно трябва да се отстрани.

________________________________

  1. Моето бебе от 1 ден до 3 години – Обновено издание – Ан Бакюс

Години наред хиляди български родители отглеждат бебето си с тази книга. Тя продължава да е търсен, необходим приятел и съветник, истинска енциклопедия за неповторимите преживявания на всички майки и бащи, които очакват рожбата си и имат нужда от помощ и напътствия. Книгата е практичен наръчник, който придружава родителите и детето през първите 36 месеца от живота му. Какви са настъпващите промени в света на малкото бебе, етапите на хранене, какво да правят, когато то плаче, каква е ролята на играчките, на родителските гласове, на четенето и пеенето, и най-вече – как да се грижат за него съобразно собствените му нужди.

________________________________

  1. Самостоятелното дете, или как да стана мързелива майка – Анна Бикова

„Децата са несамостоятелни, ако това е изгодно на възрастните.“

Мили майки (а защо не и татковци!), ако си мислите, че след прочитането на тази книга ще можете по цял ден да гледате телевизия и да бъбрите по телефона, грешите. Отглеждането и възпитанието на едно дете не е лесна работа. И все пак, ако възприемете модела на авторката, наистина ще ви остава повече лично време, а малкото ви слънчице ще расте по-самостоятелно и по-уверено в себе си.

________________________________

  1. Как мисли детето? Практическа детска психология за модерни родители – д-р Ангард Ръдкин. Танит Кери

Разберете какво наистина мисли детето, когато казва „Виж какво направих!”, „Не ми се спи” и „Смущаваш ме”.

Превеждайки ви през над 100 ежедневни ситуации, тази книга ви помага да дешифрирате детското поведение, да вникнете в психологическия му подтекст и уверено да прилагате най-добрите решения.

Тази класация подрежда 10-те най-продавани книги от „Българска книга зад граница“ в периода от 01.05 до 31.10.2020 година. Класацията е съставена по брой на продадени заглавия за периода.

➤ Доставки в ЦЕЛИЯ СВЯТ!

➤ БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 50€* /70€** / 100€***

➤ Последвайте ни и в Instagram

* Над 50€ – За територията на Германия и Австрия

** Над 70€ – За територията на Великобритания, Белгия, Италия, Франция, Нидерландия, Унгария, Хърватия, Словения, Чехия, Словакия, Полша

*** Над 100€ – За територията на Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *