fbpx

Топ 15 заглавия | Категория Психология и познание

Ето кои са най-четените и продавани заглавия от категория Психология и познание на българи зад граница през последните шест месеца.

  1. Богат татко, беден татко – Робърт Кийосаки

„Богат татко, беден татко е отправна точка за всеки, който иска да поеме контрола над финансовото си бъдеще.“
– USА Тоdау

2. Да прецакаш дявола – Наполеон Хил

Причината за успеха не е нещо отделно и външно от самия човек. Тя е сила, толкова неуловима, че повечето хора не я различават; сила, която спокойно може да бъде наречена „другото ни Аз“. Забележителното е, че тази сила се проявява и става видима много рядко – само при изключителни обстоятелства, когато хората са били принудени – след преживяване на голяма беда или временен провал – да променят нагласите си и да мислят по начин, който да им помогне да излязат от затруднено положение”.

3. Тънкото изкуство да не ти пука – Марк Менсън

Най-четеното нонфикшън заглавие на Амазон през 2017 г.! Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа… Накратко – живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.

4. 13 неща, които психически силните хора не правят – Ейми Морин

В тази книга Ейми Морин описва лошите навици, които ни възпрепятстват да реализираме пълния си потенциал. Тя предлага подход за развиване на ментална сила, насочен към овладяване на мислите, емоциите и поведението. Благодарение на изпитаните съвети и интересните истории от практиката на авторката вие ще съумеете да придобиете навиците на психически силните хора.

5. Мисли и забогатявай – Наполеон Хил

„Богатството е на една ръка разстояние, никога не е късно да станете такива, каквито винаги сте мечтали, парите, славата, признанието и щастието са достъпни за всички, които са готови и решени да се сдобият с тях.

Наполеон Хил

6. Богато дете, умно дете – Робърт Кийосаки, Шарън Лехтър

Книгата показва как да събудите у вашето дете любов към учението, използвайки методите на умния татко, който помага на Робърт да остане в училище, въпреки слабите оценки и често обземащото го желание да напусне. Тя разтваря врати, за чието съществуване не сте и подозирали, и ви дава възможност да предадете на детето си умения и разбирания, които то ще използва цял живот.

7. 12 правила за живота – Противоотрова срещу хаоса – Джордан Б. Питърсън

„Всеки от нас трябва да поеме възможно най-голяма отговорност за личния си живот, за обществото и за света. Всеки от нас трябва да се научи да казва истината, да поправя повреденото и неработещото и да вдъхва нов живот на старото и отживялото. Само по този начин можем да намалим страданието, което трови света.“

„Пораснете, научете се да носите отговорност и живейте достоен живот“ – това е най-важното послание на д-р Питърсън.

8. Изкуството да бъдеш спокоен – Райън Холидей

В днешния свят опасностите са много, а най-голямата от тях се крие в постоянните смущения и дребнави проблеми, които ни карат да живеем без цел и смисъл. В тази книга, един майсторски синтез на източната и западната философия, Райън Холидей ни учи как да се фокусираме върху важното на фона на понякога затрупващите ни конфликти и проблеми на XXI век.

Робърт Грийн

9. Подсъзнанието може всичко – Джон Кехоу

Постигналата феноменален успех по целия свят книга на Джон Кехоу излиза отново на български език в изцяло обновено и допълнено издание. Независимо каква е основната цел в живота ви, можете да я постигнете – само трябва да използвате Силата на мисълта. Това е по-скоро практика, не философия.

10. Увеличете финансовия си IQ | Отнасяйте се по-умно към вашите пари – Робърт Кийосаки

Днec вcички знaeм, чe пapитe могaт дa ce обeзцeнявaт и чe хоpaтa, които cпecтявaт, могaт дa зaгубят.
Eто зaщо финaнcовaтa интeлигeнтноcт днec e по-вaжнa от когaто и дa било доceгa. B този cвят нa финaнcови пpомeни финaнcовият коeфициeнт нa интeлигeнтноcт e нaй-цeнният ви aктив.

11. Пълно финансово преобразяване – Дейв Рамзи

Дългове, изтощителни вноски по кредити, тревога от нарастващите цени, почти никакви спестявания… Може би ви е познато. Но все пак има един сигурен начин да се излезе от това положение.
Нарича се Пълно Финансово Преобразяване.

12. Пътят към парите и успеха | Двуезично издание – Бенджамин Франклин

В тази книга е събрана мъдростта на Бенджамин Франклин – един от създателите на американската нация, държавник, изобретател, бизнесмен, дипломат и Велик майстор франкмасон. Практичните му по дух афоризми имат същото значение за Америка, каквото са имали Кодексът на Хамурапи.

13. Възможно щастие – Практична психология за себепознание и осъзнатост – Магдалена Ангелова

Описаните в нея практики, медитации и съвети ще ви помогнат в справянето със страховете, конфликта с партньора , да погледнете на раздялата по нов градивен начин. Упражненията целят да преработите трудните любовни връзки, травмите от детството, да освободите сърцето от тъгата, вината, обидата и гнева. За да се случи това и да повярвате във възможното щастие, е нужно да се срещнете очи в очи със своята Сянка, да я приемете и да се сприятелите с нея. Важно е да разберете, че любовта е грижа и истина, която първо давате на себе си и след това я дарявате на другите. Знанието води до резултат само, когато е осъзнато и е превърнато в действие.
Вие сте възможното щастие!

14. Тайната – Ронда Бърн

Фрагменти от Голямата тайна са откривани пред вековете в устните традиции, в литературата, в различните религиозни и философски учения. За първи път всички парчета на Тайната са събрани заедно в едно невероятно откровение, което ще промени живота на всички, до които достигне.
От тази книга ще научите как да използвате Тайната, в който и да е аспект на вашия живот – пари, здраве, взаимоотношения, щастие, във всяко ваше взаимодействие с този свят.

15. Това съм аз, а ти кой си – Йеспер Юл

В тази книга ще говорим за това, което малко старомодно наричаме „поставяне на граници на децата“. Ще видим как ние, като човешки същества – включително малките и големите деца, – можем да се гарзгаричаваме едни от други без да има наранени, като в същото време съхраним качеството на общуване на високо ниво.
Любовта, която изпитваме към своите деца и близки, се възприема по един начин от нас самите и по друг от хората, които обичаме.

Тази класация подрежда 15-те най-продавани книги от „Българска книга зад граница“ в периода от 01.05 до 31.10.2020 година. Класацията е съставена по брой на продадени заглавия за периода.

➤ Доставки в ЦЕЛИЯ СВЯТ!

➤ БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 50€* /70€** / 100€***

➤ Последвайте ни и в Instagram

* Над 50€ – За територията на Германия и Австрия

** Над 70€ – За територията на Великобритания, Белгия, Италия, Франция, Нидерландия, Унгария, Хърватия, Словения, Чехия, Словакия, Полша

*** Над 100€ – За територията на Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *