fbpx

Восъчни кърпи за съхранение | Wrap Around

Търсите алтернативи на пластмасата?

Wrap Around са восъчни опаковки за съхранение, алтернатива на стреч фолиото и пластмасата в кухнята, но с живот от няколко месеца до година. Тествани от сертифицирана лаборатория за годност при контакт с храни и съставени от напълно биоразградими продукти – 100% памук, пчелен восък, дамар смола и масло от жожоба.

Восъчните кърпи са подходящи за съхранение на всякакви плодове и зеленчуци, сирене и кашкавал, хляб, пресни билки, както ядки и сандвичи за навън. Не се препоръчват за сурово месо и риба. Наличието на смола (пчелен восък) ги прави лесно моделируеми около купи, тави и чинии, маслото от жожоба удължава техния живот и не гранясва, а восъкът е антибактериален. За разлика от боровата смола, дамарът не е регистриран алерген и за неговото добиване не се изсичат гори.

Всяка съставка, както и крайното изделие, са сертифицирани за контакт с хранителни продукти. „Одобрението е прецедент за страната, тъй като нормативната уредба не обхваща този вид продукти. Преминахме през тежка процедура пред контролиращата агенция за безопасност на храните“, разказват създателите.

За правилна поддръжка на восъчните опаковки съветваме те да се мият със студена вода, след което да се оставят да изсъхнат без да се мачкат. Да не се излагат на много силна пряка слънчева светлина. Могат да бъдат съхранявани както на стайна температура, така и в хладилник, във фризер издържат няколко седмици.

Един комплект (кърпи в три различни размера) се приготвя за около 15-20 минути. Страндартната пластмасова опаковка липсва, а готовият продукт се завързва с коноп и към него се прибавя етикет от рециклирана хартия.

📌 Доставки в ЦЯЛ СВЯТ 🌏♻️

📌 БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 50€* /70€*

📌 За поръчки: www.bgknigite.com/tag/wrap-around/

📌 Последвайте ни и в Instagram: https://www.instagram.com/bgknigitecom/ 📱✔️

* Над 50€ – За територията на Германия и Австрия
** Над 70€ – За територията на Великобритания

Снимки: Wrap Around

Made in Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *