fbpx

▶️ Детски шедьоври от велики писатели ◀️ издателство ЛИСТ

📗🐥 Детските книжки на издателство ЛИСТ са налични вече и при нас 🐥📗


В поредицата “Детски шедьоври от велики писатели” ще намерите малко известни произведения за деца, писани от големите писатели на 19. и 20. век с илюстрации от различни български художници. Сред заглавията ни са и съвременни бестселъри с оригиналните илюстрации на чуждестранните издания. 
Размерът и форматът са страхотни, извън стандартните детскти книжки и удобни за детските ръце.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

Книжната поредица „Детски шедьоври от велики писатели” е плод на любовта ни към добрата литература и красивите илюстрации. В нея ще откриете малко известни приказки за деца, писани от големите автори на 19. и 20. век (Джеймс Джойс, Вирджиния Улф, Мери Шели, Анатол Франс и др.)

За всяка книга избрахме да работим с различни български художници и дизайнери, които да създадат илюстрациите. Някои от тях са утвърдени имена като доайена Любен Зидаров, други – като Мила Янева-Табакова, са съвсем млади. Трети пък идват от по-различно артистично поле, като карикатуриста Чавдар Николов. Крайният продукт съчетава прекрасни текстове и превод; оригинални илюстрации и най-високо качество на хартия и печат.
Тази серия ще продължава с нови заглавия. Отново ще работим с най-добрите преводачи и илюстратори, за да създадем заедно елегантен и стойностен продукт. В поредицата ще влязат Силвия Плат, Тед Хюз, Дино Будзати, Е.Е. Къмингс, а ще рисуват Капка Кънева, Юлиян Табаков, Кирил Златков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *